Tuesday

ce nu suntem


inainte de toate, suntem oameni, toti avem anumite functii de indeplinit in viata.
unii isi continua mersul pe sarma vietii cu grija, altii privesc in continuu in jos, altii isi doresc sa arunce o privire in lumea de dincolo, ca mai apoi sa lupte sa revina de unde au plecat.
nu ne multumim niciodata cu ceea ce avem, ne dam seama de ce-am avut tocmai atunci cand ne lipseste acel ceva.
renuntam la lucruri placute, doar pentru ca ne plictisesc. renuntam la oameni pentru ca nu le mai gasim un sens in viata noastra, pentru ca ei nu mai trebuie sa faca parte din ceea ce-i al nostru.
cine suntem noi sa hotaram ce e bine pentru cineva sau ce nu mai trebuie sa fie? cine suntem noi sa hotaram cand trebuie sa se termine? cand trebuie sa inceapa? cine suntem noi sa ii cerem explicatii celui de sus, doar pentru ca nu ne-a ajutat o data, asa cum am fi vrut noi?
cine sunt eu sa ii spun lui sa nu ma mai iubeasca sau sa ma mai iubeasca?
cine sunt eu daca el tot ma mai are in minte? de ce imi duce dorul? de ce amintirea mea ii da tarcoale? de ce el nu incearca sa o alunge? de ce sa nu ma roage sa ii spun in fata ca il iubesc? de ce sa nu fie acolo si cand nu as vrea sa fie? de ce sa nu apara din nou la usa si sa ma intrebe zambind: "vii afara?" ?
cine esti tu de nu mai iesi din gandul meu? cine esti tu, de faci lumea sa se invarta in jurul tau? cine esti tu, de nu pot sa iti spun sa dispari odata pentru totdeauna ca nu imi faci niciun bine?
cine sunt? cine esti?
si totusi, poate ai sa poti fi aici atunci cand am nevoie de o imbratisare... poate ai sa ma poti pupa pe frunte si sa iti intorc pupicul, sa imi spui ca asta face si mama ta...
de ce, desi nu ma mai aflu intre aceeasi pereti de culoare albastra, ma aflu intre aceeasi pereti, dar niste pereti albi? de ce muzica asta nu imi suna cunoscut, desi am ascultat-o de atatea ori? de ce nu tre cunosc, desi ne stim de cateva luni bune? de ce noi in toate si nu eu?
cine suntem noi?
ce am fost?
ce suntem?

4 comments:

Anonymous said...

te rog frumos sa imi spui si in fata ca ma iubesti:P....si kiar daca e nepermis...te voi lua in brate atunci cand vei avea nevoie...

idi said...

ia pe altcineva in brate :) ca ai pe cine

The Red Hair Girl said...

ha ha, ce funny :))

The Red Hair Girl said...

vino si ia-ma in brate, domnule Anonim! spune-mi ca nu sunt numai speciala, ca sunt prodigioasa si ca eu sunt cea care te-a invatat sa iubesti :*